Äppelkaka med fusk tosca
Igår kväll så kunde jag inte låta bli att göra äppelkaka med fusk tosca =)
Var ju tvungen att inviga mina nya formar så...
Det var gott, tog vaniljglass till istället för marsansås.
Var ju tvungen att inviga mina nya formar så...
Det var gott, tog vaniljglass till istället för marsansås.
Till 4 portioner
6 äpplen
Kanel
Toscasmet:
50g margarin
1,5dl havregryn
1dl strösocker
1msk vetemjöl
2msk mjölk
Skala o skivar äpplen, varva äpplena med kanel i en ugnsform
Smält margarinet i en kastrull, sen blanda i havregryn,socker, vetemjöl o mjölken.
6 äpplen
Kanel
Toscasmet:
50g margarin
1,5dl havregryn
1dl strösocker
1msk vetemjöl
2msk mjölk
Skala o skivar äpplen, varva äpplena med kanel i en ugnsform
Smält margarinet i en kastrull, sen blanda i havregryn,socker, vetemjöl o mjölken.
Rör ihop den till en smet o häll ovan på äpplena i formen
In i mitten av ugnen i 15-20min, på 225 grader
In i mitten av ugnen i 15-20min, på 225 grader
Toscasmeten ska hårdna lite o få gyllenbrun färg. Färdig!
Servera gärna med marsansås, vaniljsås eller grädde
Kommentarer
Trackback